viernes, 19 de diciembre de 2008

LA NOVA MANERA DE FER LITERATURA :

Estem assistint en directe a un canvi cultural fonamental. Els estudiosos del tema assenyalen que aquest canvi esta esdevinguent desde finals del s. XX. I més que estem assistint, realment el canvi ja ha esdevingut! Davant dels nostres nassos, ací estan 'LES NOVES TECNOLOGIES', qui puga que es pegue a roda!

Llegir l'afirmació: em deixat la Galàxia Gutenberg enrere per a passar a la Galaxia Internet, en veritat posa els pèls de punta. Almenys desde el meu punt de vista, com a immigrant digital. Tots els texts, la literatura i cultura en general que ha esdevingut i haurá d'esdevindre molta més en la xarxa, sense cap límit. (Un xicotet pensament: feina ténen els que hagen de fer tota la legislació per aquest tema, perquè açò portarà corda...)

Parlant clarament: em costa fer-me a la idea. Tinc la mateixa sensació de quan de menuda algú, imagine que algún mestre, em va intentar explicar el significat de l'infinit... inabastable!

Interessant la referència a les revistes literàries en xarxa que publiquen articles i crítica literària, amb la missió de publicar crítiques a llibres que no reben atenció dels mitjans dominats. Açò ho considere un avanç increïble; la web 2.0, els blogs literaris on tothom pot opinar comentar... i al revés, elimina qualsevol tipus de barrera en qüestions polítiques o d'interessos capitalistes, tan comuns hui en dia. Què llibertat! Què gust!

I sense tindre una perspectiva docent, d'açò es pot traure molt de profit de cara a l'ensenyament. És com si al coneixement no li quedara altra que acoplar-se a les noves tecnologíes. I com els nadius digitals, ja pensen en sentit virtual, es com jugar al seu joc. És a dir, com si no tingueren escapatòria per apendre... i llegir. No llegiran llibres però faràn lectura igualment, que és allò que realment importa. Així doncs AVANT!!

2 comentarios:

Unknown dijo...

Pega-li la volta a un dels teus arguments, no és que el coneixement no tinga altre remei que acoblar-se a les noves tecnologies. Pensa per una banda que les noves tecnologies són de per si fruit del coneixement humà i que poden ser instrument o suport per a la literatura. D'altra banda, tot i el canvi de galàxia, sempre hi ha espais interestelars, és a dir, un espai de convivència entre els diversos suports de literatura que és al mateix temps, un espai de convivència entre nadius i immigrants digitals. Esperem !!!!!
Mòdul superat i bon Nadal.

Anónimo dijo...

mision cumplida !!!!!